Cei sase care conteaza

Posted by in online

E atat de simplu sa analizezi unele caracteristici ale tipologiilor de vizitatori si sa livrezi acestora un continut specific – fie si o simpla propozitie-, incat majoritatea publisherilor… nici nu se sinchisesc sa o faca. Pentru cei care se gandesc ca odata, candva, ar fi interesant sa incerce, iata cate asemenea tipologii de vizitatori:

1. Cautatorii. Sau Google Visitors. Cand ajung pe siteul tau, ajuta-i sa gaseasca intr-o clipa ceea ce au cautat. Subliniaza cuvintele respective, fa-i sa-l iubeasca pe Google pentru ca le-a dat ceea ce voiau. Si te vor iubi si pe tine.

2. Cautatorii in van. Sau cei care cauta „nume-site.ro”. Ei nu sunt obisnuiti cu browserul. Sau sunt prea grabiti. Dar stiu unde vor sa ajunga. Si e vorba de siteul tau. Iar de data asta, nu a fost niciun alt link dintre rezultate care sa le capteze atentia. Next time e posibil sa nu mai fie asa. Asigura-te de pe acum, invitandu-i sa adauge siteul in lista lor de favorite. Online, pe siteuri de profil, sau offline, in browser.

3. Vecinii. Sau cei aflati la 3 ip-uri distanta. Daca sunt asa aproape de ceea ce oferi, ar trebui sa-i tratezi special, nu? De cele mai multe ori, e suficient sa le spui ca va cunoasteti. Ca lor le poti livra cel mai repede laptopul de 5000 de euro, aflat in promotie. Vor fi extaziati. Si poate vor reveni.

4. Insistentii. Sau cei ce revin. Nu s-au multumit sa iti viziteze siteul o data. Au tupeul sa mai intre. Iar tu ai face bine sa le multumesti pentru asta si sa-i mai chemi. Daca tot nu se plictisesc…

5. Incapatanatii. Dupa ce ca sunt insistenti, unii mai sunt si incapatanati. Intra pe aceleasi sectiuni din site, de parca ar avea aur pe ele. Tu nu poti pune aur, dar cel putin te poti juca in acea sectiune, unde stii ca le place sa vina. Adauga calls-to-action, spune-le ca sunt geniali pentru ca se afla acolo. Unii te vor crede.

6. Nobila Casa. Eheheeei, domniile lor sunt cele mai de pret. Nu numai ca ti-au vizitat siteul; nu numai ca au revenit; in mod exceptional, s-au si inregistraaat! Pai sa nu-ti vina sa le aduci ofrande? Iar daca nu-i momentul potrivit pentru a taia mielul, macar onoreaza-i altfel. Trimite-le mici cadouri, din cand in cand. Sau doar mesaje private / emailuri personalizate (in fine, le poti face tu sa para personalizate). Si nu omite esentialul: cand intri in contact cu ei, ia in consideratie toate amanuntele pe care le stii: de la varsta pana la numarul de ip-uri diferite de pe care au intrat.

Si astfel vei deveni un publisher mai bun, monser.
Dar mai presus de toate, un Om, copilul meu. Doar asa e poezia.