Politicianul, ca minoritar

Posted by in diverse

Am intalnit, de-a lungul timpului, numerosi politicieni despre care imi amintesc cu drag. Nu, nu politiceni model – ci pur si simplu oameni care mi-au dovedit ca uneori merita sa risti sa votezi.

De la acel Fratila, prim-secretar in ’89 (da, da, comunist) pana la viceprimarul Marian Saniuta; de la deputatul taranist de familie veche, boiereasca pana la liderul de partid care chiar credea in valorile pe care le scrisese la o intalnire filosofala – toti ma ajuta sa-mi mentin speranta ca da, in Romania exista politicieni de valoare. Si da, trebuie sa treci printr-un intreg labirint pentru a sti pe cine sa alegi.

Duminica sunt alegerile. Acel eveniment despre care multi dintre noi spunem ca degeaba votam, ca nu putem schimba nimic. Insa persoane de inalta cultura si cu dezvoltate capacitati manageriale, precum Varujan Pambuccian (despre care a scris si Victor Kapra) sau Dragos Zisopol ma incurajeaza. Imi dau acel imbold de a pleca duminica la Ploiesti, cu unicul scop de a vota. Iar faptul ca au nevoie de doar 7000 de voturi pentru a accede in Parlament ma face sa va incurajez si pe voi sa votati.

Regasiti acele persoane, pe cat posibil independente politic, care tocmai prin echilibrul fata de toate formatiunile politice pot atrage sustinerea pentru proiectele propuse. Si votati. E un moment bun, in care chiar aveti cu cine. Ganditi-va ca vin Prezidentialele. Iar acolo… hmm, posibil sa nu fie prea multe variante.

Weekend placut. Si vot sanatos!