Plus devine Lidl. Despre limitarile Facebook

Posted by in social networking

Facebook are o serie de limitari care devin enervante, mai ales atunci cand „cresti” un fanpage. Una dintre cele mai importante limitari o reprezinta imposibilitatea de a modifica titlul unei pagini. De fapt poate fi modificat… dar pana cand fanpage-ul are 100 de utilizatori. Dupa aia gata, ramane batut in cuie.

Ei, asta nu ar fi o problema, atat timp cat ai continuitate in planul editorial, creste numarul de fani, iar produsul / compania pe care o reprezinti se dezvolta. Apar unele situatii neprevazute, insa – cand se impune un titlu nou pentru pagina respectiva.

Spre exemplu: preluarea Plus Supermarket de catre Lidl. Pagina Plus Romania are pana in prezent 24.000 de fani. Nu are setat inca un username, deci migrarea fanilor s-ar fi putut face foarte simplu, printr-o redenumire a paginii. Dar acest lucru nu s-a intamplat – si cauza este legata de imposibilitatea setarii unui nou titlu. Motiv pentru care a fost creata o pagina dedicata Lidl Romania (care are acum aproape 1500 de fani).

So – tot efortul de marketing, toate bugetele alocate pentru promovare, concursuri si mentenanta au fost pierdute. Desigur, nu-i compatimesc pe cei de la Plus / Lidl, fanpage-ul a functionat o buna perioada de timp, cel mai probabil cu rezultate in vanzari si, cu ajutorul concursului pe care l-au lansat pe pagina Lidl, vor ajunge din nou la cateva (zeci) de mii de utilizatori.

Dar sa ajungi la 24.000 de fani este, totusi, un efort important de comunicare. Anulat de o limitare a Facebook-ului.