Voluntariat pe online

Posted by in amintiri din www, pro-bono

In anul 2000, la inceputurile mele in online, frecventam sala de internet din cadrul Palatului Culturii din Ploiesti. Ca semn de apreciere pentru initiativa din cadrul institutiei amintite, am decis sa creez o (modesta) pagina web, de prezentare a acesteia. Cum in perioada respectiva domeniile .com erau destul de scumpe, am utilizat un serviciu (unic, in perioada aceea) care oferea gratuit domenii – NameZero, pentru cine isi aminteste.

Asadar, am inregistrat domeniul palatulculturii.com si am inceput sa il dezvolt. Doar ca la urechile conducerii a ajuns informatia potrivit careia… domeniul ar fi fost inregistrat prin mijloace ilegale. Ei, din acel moment in zadar am incercat sa le explic ca inregistrarea nu este cu nimic ilegala – cunostintele lor in domeniu fiind minime, s-au declarat total interesati: „nu ne ajuta cu nimic un site”.

De ce discut despre acest moment din trecut? Zilele trecute cautam cateva informatii referitoare la Palatul Culturii. In continuare nu au site. Si i-ar ajuta enorm:

  • in cadrul institutiei, functioneaza Universitatea Populara Dimitrie Gusti, cu numeroase cursuri de cultura generala
  • anual sunt organizate numeroase evenimente artistice, precum Festivalul Castanilor (singura sursa pe care am gasit-o referitor la acesta este pe MySpace)

Iar atitudinea conducerii acestei institutii este, cel mai probabil, in continuare aceeasi. Singura informatie, foarte sumara, o gasim pe Wikipedia.

Luna viitoare voi merge la Festivalul de care am amintit. Si voi incerca din nou sa discut cu directorul Casei de Cultura. Cine stie, poate, poate…