„Mutarea” fanilor de pe o pagina Facebook pe alta

Posted by in social media

O companie renunta la un brand (sa-i spunem X, brand a carui prezenta pe Facebook este una foarte populara) si vrea sa-si „redirectioneze” fanii obtinuti pe o alta pagina (sa-i spunem Y). Abordarile strategice in astfel de situatii sunt variate, unele functioneaza, altele nu. Iata in continuare un exemplu si cum produce acesta rezultate.

Probabil stiti ca, de la inceputul acestui an, Virgil Iantu a incheiat colaborarea cu Kanal D, iar postul amintit nu mai difuzeaza emisiunea „Vrei sa fii milionar”. Ei bine, pagina Facebook a acestui emisiuni crescuse frumos in aproape 2 ani, la 400.000 de fani, cu un engagement rate bunicel. Cum emisiunea se inchide, pagina nu prea isi mai are sensul. Care a fost strategia de „teleportare” a fanilor?

Exact. Poze cu toate asa-numitele vedete ale televiziunii, alaturi de un mesaj care informeaza despre inchiderea paginii (si invitatia de a da like paginii Kanal D). Cam 15 mesaje d-astea pe zi, in ultimele 3 zile. Alaturi de un concurs organizat, evident, pe pagina Kanal D. Ignorand complet specificul publicului emisiunii vs. publicul generalist al televiziunii.

Ce ziceti, a prins tactica „se inchide, va rog sa va mutati”? Iata evolutia fanilor pe Kanal D, de la inceputul lunii:

Well, se pare ca nu intotdeauna fanii unei pagini sunt o turma de oi, care poate fi dirijata cu un betisor spre pasunile unde ar trebui sa poposeasca…