iPhone, Verizon si AT&T

Posted by in advertising

Nu am iphone. Si nici nu tanjesc la unul. Ba chiar, la drept vorbind, sunt multumit de faptul ca s740-ul meu nu are abonament de date – e pauza mea de internet, intre serviciu si casa. Iar cand ies in oras, ma descurc foarte bine si fara sa stau din 10 in 10 minute pe twitter, sa trimit poze pe facebook cu ce mananc, miros sau ating.
Stiu, posibil sa fiu de moda veche. Asta e este poate si motivul pentru care am renuntat la primul blog prin 2007, cand tocmai incepuse frenezia. Dar, despre asta, intr-un potential viitor mesaj.

Acum sa revenim la iphone. Pentru ca, oricat de ciudata mi s-ar parea apetenta baietilor Dolce-Versace catre telefonul creator de personalitate, ii recunosc calitatile: da, este posibil sa fie cel mai bun smart-phone in momentul de fata.
Si chiar daca nu ar fi, modul in care este promovat il pozitioneaza undeva, sus, destul de departe de concurenta. Spre exemplu, campania de lansare iPhone in reteaua Verizon, SUA (pana in 2011, AT&T avea exclusivitate).

Intai si intai a aparut reclama Verizon, ce anunta prezenta iPhone in portofoliu, din februarie 2011 – cu un focus bine determinat:

A urmat campania Apple care, pentru a nu-si supara niciunul dintre parteneri, a spus simplu: „Two is better than one”:

Raspunsul AT&T nu s-a lasat asteptat:

Seria se termina, deocamdata, cu o contra-ofensiva geniala, a la Verizon:

Smart.