Google intra in competitie cu Groupon, Expedia si Booking.com

Posted by in advertising online

Dap, chiar Google AdWords – nu vor dezvolta noi servicii pentru a intra in competitie cu unii dintre cei mai mari spenderi pe Adwords. Cum? Citi mai jos. :)

Google a organizat la sfarsitul saptamanii trecute o conferinta, in cadrul careia a anuntat o serie de update-uri pentru sistemul AdWords. Evident, aceste update-uri vor fi disponibile pentru inceput in SUA. Dar sunt foarte interesante.

Pe scurt, ce vor reprezenta aceste updates:

  • posibilitatea de a te abona la newsletterul advertiserului chiar din text-ad-ul afisat in Google results
  • posibilitatea de a integra videos in text-ad-uri
  • ad-uri speciale pentru turism / hoteluri
  • ad-uri dedicate pentru oferte speciale

Toate cele patru noi features sunt foarte interesante si vor mari rata de interactiune, dar acum voi detalia putin ce inseamna ultimele doua.

Ad-urile speciale pentru turism / hoteluri ofera posibilitatea lanturilor hoteliere de a afisa, pe prima pozitie in paid results, tarife/noapte si disponibilitate in timp real, printr-un feed prelucrat de AdWords. Cu alte cuvinte, cand veti cauta un hotel, nu mai apare Booking.com primul, ci chiar hotelul respectiv, cu oferta detaliata in text-ad. Interesant este ca acest timp de campanii nu vor fi CPC si CPL – 0.2% din costul tranzactiilor provenite din Google. In viitor, se lanseaza functii asemanatoare pentru rezervari bilete de avion si rent-a-car. Well, asta este exact business-ul Expedia & Booking.com, right? :)

Ad-uri dedicate pentru oferte speciale se concretizeaza atat in ad-uri personalizate, tip group-on, cat si in extensii ale ad-urilor obsinuite, in cadrul carora orice companie va putea afisa ofertele speciale pentru perioada in curs. Groupon-style, hmm? :)

Google directioneaza astfel doua obiceiuri ale utilizatorilor (rezervari turism si oferte speciale) spre cel mai popular produs pe care il au: e mai simplu sa rezervi sau sa vezi o oferta speciala chiar din lista de cautari.

De urmarit cum vor evolua aceste noi tool-uri si care va fi pozitia liderilor – va regreta oare Groupon peste vreo doi ani ca nu a acceptat oferta Google?