Filme in aer liber in Bucuresti

Posted by in been there

Filmele in aer liber au un farmec aparte, pe care nu il vei gasi nici in cel mai sofisticat multiplex din Bucuresti. Pe vremuri, in zona Cismigiului era o gradina de vara, unde zilnic erau programate filme.

Anii au trecut, buruienile au luat locul gradinilor de promenada, iar bucurestenii s-au reorientat spre ceva mai sofisticat, mai tehnologic, dar mai sec.

Acesta este motivul pentru care ma bucura ca, de cativa ani, au loc proiectii in aer liber, in parcurile din Bucuresti. Anul trecut s-a intamplat in Crangasi, Herastrau si Bazilescu, anul acesta au avut loc deja proiectii in Cismigiu, iar saptamana aceasta se intampla in Bazilescu.

In plus, recent s-a redeschis e-Uranus, o gradina de vara, cu un cinematograf in aer liber la pachet. Uranus s-a mai intamplat si in 2007, ocazie cu care am vazut acolo cateva filme foarte bune; intre timp se inchisese, patronul locului dorind sa dezvolte un proiect imobiliar. Dar a venit criza si iata ca s-a redeschis Uranus.

Saptamana aceasta, aveti acces gratuit la cinematograf, in cadrul proiectului O vara la cinema. Desi are mici minusuri (cum ar fi faptul ca barmanii par cam aerieni si nu prea fac fata cand e lume multa…), merita sa mergeti cel putin o data vara aceasta la Uranus. Se afla in spatele Pietei George Cosbuc, in apropiere de Liberty Center. Pentru o localizare exacta, accesati harta de pe Metropotam.

Va doresc o vara cu filme frumoase si nopti senine! :)

Eu inca mai sper la o proiectie de film ad-hoc, precum in Cinema Paradiso