Campanii de promovare online pentru bănci

Posted by in advertising online, bancar

Sau Landing-Page-uri. Sau siteuri de campanie. In ultima perioada tot mai multe banci din Romania isi promoveaza serviciile nu numai prin bannere interesante, dar si prin LP-uri, unele destul de bine realizate, altele cu probleme. Voi discuta despre trei dintre ele:

1. LibraBank, care la sfarsitul anului trecut a organizat concursul cu purcelusi „Solutii magice”. Desi avea la baza o idee banala (utilizatorii trimit linkul personalizat cat mai multor prieteni si astfel isi maresc numarul de purcelusi din cont si implicit sansa de a castiga premiul oferit de banca), concursul a avut numerosi participanti. Am incercat sa accesez acum siteul respectiv (solutiimagice.ro) si se pare ca acesta a fost sters de pe server. BIG mistake – mai degraba era setat un redirect spre LibraBank sau prezentat un produs de economisire. Mai ales ca, urmare a numarului mare de inbound-links, siteul a ajuns in foarte scurt timp la PageRank 4.

2. ING dezvolta unele dintre cele mai interesante campanii de promovare bancara online. Campania care ruleaza acum, ING Card Control, are un landing page foarte intuitiv, concis ca informatie si prietenos ca design. Mai mult ca sigur rata de conversie este una foarte buna – interesant si namingul pe care l-au ales pentru aceasta campanie – freshmoney. 😀

3. SuperDepozit se numeste campania promovata in perioada aceasta de Banca Romaneasca. Nu voi comenta designul, care nu e nici urat, dar nici unul foarte reusit. Dar mi-au sarit in ochi doua greseli destul de mari de usability. Prima dintre ele: observati cele doua liniute orizontale de dupa „Super Depozit”? Ei bine, ele sunt destinate prezentarii altor doua produse: Cont Curent Flexibil si Depozite la Termen. Deci, daca as vrea sa aflu informatii despre ele, degeaba as cauta un link vizibil – ar trebui sa ghicesc ca ele se afla bine ascunse. Alta greseala o reprezinta butonul „Alte detalii”. Dai click si aparent nu se intampla nimic. Aparent doar, pentru ca de fapt textul se deschide in josul paginii, fara ca majoritatea vizitatorilor sa perceapa acest lucru. Sunt curios si in acest caz care e rata de conversie – tind sa cred ca mult mai mica decat in cel de-al doilea caz prezentat.

In final, o campanie foarte faina realizata tot pentru ING, dar in cazul acesta Belgia: ING lion deposit.