Anul voucherelor

Posted by in online

Pentru mine (si probabil pentru multi altii) 2011 a fost, printre altele, anul voucherelor.

Am cumparat multe vouchere, de la o multime de site-uri de profil (de la zumzi la groupon, de la fundeal la galos si reduceri-azi). Pe o parte dintre ele le-am folosit, o parte au expirat inainte ca eu sa beneficiez de oferta. Daca ar fi sa fac o retrospectiva, imi amintesc ca am cumparat vouchere pentru:

  • o serie de hoteluri si pensiuni senzationale (de la Transylvanian Inn pana la Conacul Archia si Grand Hotel Perla Ciucasului)
  • restaurante, unele cu mancare savuroasa, altele mai… ciudate (Bistro Jaristea, Bucataria Indiana, Blind Restaurant)
  • spalatorii auto (atat interior-exterior, cat si tapiterie)
  • sport (tenis, scrima, squash, bowling, telegondola)
  • rca
  • spa & masaj

Voucherele m-au ajutat sa descopar locuri noi (spre exemplu, nu as fi ajuns probabil niciodata la Hotel Ciucas sau la Archia, dar odata descoperit locul, voi reveni) si, evident, sa beneficiez de reduceri consistente.

Ce am invatat din experienta cuponistica de anul trecut?

  1. contrar prejudecatilor, oamenii (administratorii locurilor respective) nu te trateaza diferit pentru ca beneficiezi de o reducere. Desi citisem pe alte bloguri de o serie de experiente mai putin dorite, in cazul meu totul a fost peste nivelul asteptarilor (ai am oarece asteptari :D)
  2. pe la 60% dintre ofertele publicate pe site-urile de profil nu sunt, de fapt, reduceri – ci simple campanii de promovare :)
  3. cele mai avantajoase oferte le veti gasi intotdeauna in cazul serviciilor (hoteluri, restaurante, spalatorii, spa-uri etc.), nu in cazul produselor – unde este mult mai dificil sa faci un discount considerabil

Dar, despre cum sa alegi cele mai bune vouchere, voi scrie intr-un mesaj viitor.

Voi de ce oferte ati beneficiat prin intermediul siteurilor de reduceri?